Nieuws


Extravagant bier

Bier. Het is overal. Waarom zou je er voor naar Londen gaan? Gedoe zeg. Het regent er ook nog eens altijd. Toch togen we naar het Londense Printworks, een voormalige krantendrukkerij, om ons daar met 4000 man tegelijk naar binnen te laten persen en in de rij te gaan staan voor een van de meer dan zeventig tappunten. En na afloop waren we blij dat we dat gedaan hadden. Niet omdat het die vrijdag 8 september ook in Nederland met…

Verder lezen

Het is beter te geven dan te nemen

Wat is er mooier dan met bier je geld verdienen? Met bier een goed doel steunen natuurlijk! En dat gebeurt dan ook vol overgave en op ruime schaal in Nederland. Daarbij blijkt KiKa een populair goed doel te zijn. Peter van der Arend maakt al jaren zijn ‘Mikkie en Roos’ reeks ten behoeve van deze stichting die gericht is op onderzoek naar kanker bij kinderen. En jaarlijks, voor het eerst in 2012, organiseert biergroothandel Bier&cO de Geniet & Geef actie. Ook…

Verder lezen

Van de prins geen kwaad

Het oog wil ook wat. Hoe goed je bier ook moge zijn, als de verpakking er niet uitziet dan is de kans groot dat je flesjes een eenzaam bestaan als winkeldochter zijn toebedeeld. Zo hard zit de competitieve wereld van het bier tegenwoordig in elkaar. En dus hebben ze bij het piepjonge Hopleverancier Prins besloten dat de uitstraling pico bello in orde moet zijn. Anders is die droom om eigen bier op de markt te zetten bij voorbaat tot mislukken…

Verder lezen

Kazen van Kef en chutneys van Elaine

Dat was nog eens een verjaardagskadootje zeg. Een avondje kaas en ‘wilde’ bieren proeven bij het gloednieuwe proeflokaal van Fromagerie Abraham Kef (klinkt toch beter dan kaaswinkel) in even nauwe als liefdevolle samenwerking met Wilde Chutney. Plaats van handeling: Van der Pekplein, Amsterdam Noord. De datum is 27 juli 2017. Natuurlijk was het heerlijk. Marike van der Werff van Fromagerie Abraham Kef is de bijzonder enthousiaste, goed geïnformeerde en vlot vertellende gastvrouw, samen met Elaine Olsthoorn van Wilde Chutney, bekend van de…

Verder lezen

Biercollege

Niets minder dan een biercollege wordt er beloofd in het augustusnummer (2017) van foodies magazine. Het is een mooi artikel geworden van 7 pagina’s, geïnspireerd op het boek. Zo zijn de illustraties (van Tijs Koelemeijer) gebruikt, en de foto’s zijn bekend voor wie het boek heeft gelezen. De tekst is vers getypt, maar de boodschap is uiteraard dezelfde: leer de bierstijlen kennen!

Verder lezen

Hop!

In maart van dit jaar werd ik benaderd. Of ik mee wilde werken aan een biermagazine, dat in een oplage van 200.000 bij de Albert Heijn winkels zou komen te liggen. Bedoeld om mensen om weg te helpen in de wereld van het bier. Ehm… ja graag! Dit gaf me nog meer ruimte om te doen wat ik het liefste doe: informeren en enthousiasmeren. Dus reed ik naar abdij Koningshoeven voor een leuk gesprek met broeder Isaac. Interviewde Rick Nelson…

Verder lezen

lah-goo-KNEE-tuss

Het is duidelijk: als het aan Heineken ligt gaan we allemaal aan de Lagunitas. Langzaam maar zeker zie ik dit merk zijn plekje zoeken in het bierlandschap. Een steeds ruimer wordend plekje. Eerder kon je al lezen over ons bezoek aan de lokatie in Petaluma (Californië), afgelopen zomer. Nu was er een evenement rond de komst van Jeremy Marshall, brouwmeester bij Lagunitas. In de Biertuin aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het evenement was kleinschalig van opzet. Er was live muziek,…

Verder lezen