Publicaties


Biercollege

Niets minder dan een biercollege wordt er beloofd in het augustusnummer (2017) van foodies magazine. Het is een mooi artikel geworden van 7 pagina’s, geïnspireerd op het boek. Zo zijn de illustraties (van Tijs Koelemijer) gebruikt, en de foto’s zijn bekend voor wie het boek heeft gelezen. De tekst is vers getypt, maar de boodschap is uiteraard dezelfde: leer de bierstijlen kennen!

Verder lezen

Hop!

In maart van dit jaar werd ik benaderd. Of ik mee wilde werken aan een biermagazine, dat in een oplage van 200.000 bij de Albert Heijn winkels zou komen te liggen. Gratis. Bedoeld om mensen om weg te helpen in de wereld van het bier. Ehm… ja graag! Dit gaf me nog meer ruimte om te doen wat ik het liefste doe: informeren en enthousiasmeren. Dus reed ik naar abdij Koningshoeven voor een leuk gesprek met broeder Isaac. Interviewde Rick…

Verder lezen

Geen gelul, vijf bier

Heerlijk hoor, al die vat-gerijpte barley wines, romige imperial stouts en driedubbel gehopte IPA’s. Maar met eenvoud is ook niets mis. Sterker: het is een kunst om een bier dat bescheiden van aard is, toch een interessante smaak mee te geven. Juist in het subtielere smakenspel onderscheiden de mannen en vrouwen zich van de jongens en meisjes onder de brouwers. We proeven vijf bieren die niet direct de vullingen uit de kiezen trekken, maar meer dan de moeite van het…

Verder lezen

Een rondje Brussel

Nog iets te beleven in Brussel voor de bierliefhebber? Zeker. Al kun je voor de hoogtepunten ook in de Nederlandse bierwinkel terecht. Zeg je bier, dan zeg je België. En zeg je België, dan zeg je Brussel. Toch zijn er niet zoveel brouwerijen actief in de Belgische hoofdstad. Tot voor een paar jaar geleden zelfs maar één. Maar er is evengoed genoeg te beleven in de stad op het gebied van bier. We geven een rondje. Meer op de site van…

Verder lezen

Reacties

Als je boek gepubliceerd is, gaan anderen er over schrijven. En dat is natuurlijk ook de bedoeling. Graag zelfs, want dat helpt om de boodschap van het boek verder de wereld in te helpen. Wordt die boodschap ook begrepen, los van wat iemand van het boek vindt? Wat is die boodschap ook alweer? De sleutel tot leren kennen van bier is het begrip van de diverse bierstijlen. De tegenwoordige keuze in bieren is niets nieuws, het is een terugkeer naar hoe het vroeger was.…

Verder lezen

Dit is een presentatie van een boek over bier

Iemand vroeg: “Voel je je nu jariger dan op je verjaardag?”. En ik wist het niet. Een officiële presentatie van je eigen boek is iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt. Maar het smaakt naar meer. Want het is misschien wel beter dan jarig zijn. Nee, ik weet het wel zeker: je eigen boekpresentatie is een fantastisch feestje. Ik kan het iedereen aanraden! Woensdag 3 mei werd mijn boek Dit is een boek over bier gepresenteerd, in Cause Beer Loves…

Verder lezen

Bier op z’n Duits

De bierstijlen die we tegenkomen aan de bar of in het schap komen uit maar weinig landen. De band van bieren waaruit de stijlen zijn ontstaan die we vandaag de dag drinken loopt van het Verenigd Koninkrijk en Ierland via België en Duitsland tot in Tsjechië en Oostenrijk. Porter uit Londen, saison uit Wallonië en pils uit Bohemen (Tsjechië) zijn voorbeelden. Ook in andere landen werden eigen bieren gemaakt, maar die zijn we (vooralsnog) grotendeels vergeten of ze worden slechts…

Verder lezen

Inkijkexemplaar

Aanraken kan nog net niet, maar inkijken des te meer! Vers van de digitale pers, deze indruk van Dit is een boek over bier. Om het wachten tot 2 mei, de verschijningsdatum, te verzachten. Voorkant, achterkant en een stukje van het binnenwerk. Gratis ende voor niets. Inkijkpagina’s

Verder lezen